Ny yrkesambassadör – Byggnadsplåtslagare

Jenny Landberg från Norrköping är ny yrkesambassadör – byggnadsplåtslagare.

Varför valde du att utbilda dig till plåtslagare?
– Jag var skoltrött och ville helst inte sitta i skolbänken. Jag har alltid tyckt att det är kul att skapa och jobba med kroppen och valde därför Bygg- och anläggningsprogrammet. Tänkte att jag skulle bli anläggare. Men under första året när vi fick prova på olika yrken upptäckte jag plåten och insåg att det var ett fritt jobb och att det fanns mycket att lära sig. Det föll sig naturligt för mig när jag jobbade med det.

Var det lätt att få jobb?
– Efter gymnasiet fick jag jobb direkt. Det är väldigt roligt och jag lär mig nya saker hela tiden. Det blir dessutom roligare med åren, ju mer ansvar jag får från chefen. Först jobbade jag med en kollega, men nu gör jag en hel del egna jobb och har kunder som kontaktar mig direkt.

Vilka är dina styrkor som plåtslagare?
– Jag tycker att jag är bra på garneringsjobb, finliret. Det är det som är allra roligast. Kundbemötande är också min starka sida, jag är social och tar hand om kunderna.

Hur ser dina framtidsplaner ut inom yrket?
– Att jobba på som plåtslagare. Men jag är också öppen för att om några år ha andra roller på företaget. Jag har sedan liten haft lite ryggproblem, så om kroppen inte skulle orka med i längden, blir jag gärna plåtlärare. Då kan jag ändå jobba med plåten och jag gillar att lära ut.

Varför tackade du ja till uppdraget som yrkesambassadör?
– Min chef peppade mig och sa att det kunde vara en bra erfarenhet. Jag sa ja för att utvecklas och för att jag tycker om att lära ut och möta folk. Det ska bli spännande att se vad det kan leda till.

Namn: Jenny Landberg
Ort: Norrköping
Företag: K.G. Hjelmgrens Plåtslageri
Ålder: 27 år
År i yrket: 8 år 

Läs om yrkesamassadörerna. 

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!