Ny yrkesambassadör – Ventilationsmontör

Tobias Svensson från Örnsköldsvik är ny yrkesambassadör ventilationsmontör.

Hur blev du ventilationsmontör?
– Det har varit en lite annorlunda väg. På gymnasiet gick jag livsmedelsprogrammet och utbildade mig till bagare. Jag jobbade som bagare alla lov från åk 9 fram till ett år efter gymnasiet. Då tänkte jag att civilingenjör var ett bättre val och gick tekniskt basår i Luleå samt jobbade på Telias kundtjänst under tiden. Därefter studerade jag Industriell miljö- och processteknik, men det kändes inte rätt så jag bytte till civilekonom, men det passade mig inte heller. Då flyttade jag hem till Ö-vik och sökte jobb. Jag fick ett jobb som ventilationsmontör och här har jag nu jobbat i 5 år. Jag trivs väldigt bra.

Vad är det bästa med yrket?
– Jag älskar att jobba med tillverkning i verkstaden. Där trivs jag som bäst.

Vilka är dina styrkor som ventilationsmontör?
– Jag är otroligt noggrann och använder alltid vattenpass – allt ska vara rakt. Ett snyggt montage betyder mycket. Det är viktigt att börja med att dra rakt, det var det första jag lärde mig. Det är faktiskt en obeskrivligt bra känsla när det ser snyggt ut. Jag är också bra på att tillverka och specialanpassa efter kundens behov.

Hur ser dina framtidsplaner ut inom yrket?
– Planerar att jobba vidare som jag gör nu och sedan vill jag vidareutbilda mig för att svetsa med TIG.Ventilationsmontör är en bra grund oavsett vad man vill jobba med inom bygg eller installation.

Varför har du tackat ja till att vara yrkesambassadör?
– Jag är ambassadör eftersom vi behöver bli fler ventilationsmontörer!

 

Namn: Tobias Svensson
Ort: Örnsköldsvik
Företag: Teknisk Fastighetsservice
Ålder: 28 år
År i yrket: 5 år

Läs om yrkesambassadörerna. 

 

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!