Nytt avtal klart mellan Plåt & Ventföretagen och Byggnads

I dag har Plåt & Ventföretagen och Svenska Byggnadsarbetareförbundet (Byggnads) kommit överens om ett nytt tvåårigt kollektivavtal. Avtalet ligger inom märket på 7,4 procent. Anita Hagelin, förhandlingschef på Plåt & Ventföretagen, är väldigt nöjd med att parterna har kommit överens om många förbättringar i avtalet som är till nytta för förbundets medlemsföretag.

– Våra förhandlingar med Byggnads har från början till slut var konstruktiva och vi är väldigt nöjda över förhandlingsresultatet. Det är normalt alltid ett givande och ett tagande, men denna gång vågar jag påstå att parterna har lyckats hitta ovanligt många lösningar som gagnat bägge parter. Det kommer att gynna våra medlemsföretag, säger Anita Hagelin, chefsjurist och förhandlingschef på Plåt & Ventföretagen.

– Extra glad är jag över att vi efter många års kämpade har fått både ett tak för restidsersättningen och ett förenklat förfarande när företaget behöver anlita bemanningsföretag, fortsätter Anita Hagelin.

Överenskommelsen mellan Plåt & Ventföretagen och Byggnads innehåller även åtgärder för att motverka arbetslivskriminalitet.

– Snedvriden konkurrens till följd av brottslig verksamhet drabbar hederliga företagare som följer lagar och regler, säger Anita Hagelin. Arbetslivskriminaliteten måste vi sätta stopp för, företagen måste konkurrera på lika villkor och de anställda måste få löner som går att leva på.

– Vi är väldigt nöjda över att det nya avtalet följer märket på två år och en löneökning på 7,4 procent. Att avtalet är tvåårigt skapar en kontinuitet som gör att medlemsföretagen kan planera sin framtid verksamhet på ett positivt sätt, säger Hans Eriksson, biträdande förhandlingschef på Plåt & Ventföretagen.

Avtalet gäller mellan 1 maj 2023 till och med den 30 april 2025.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!