Nytt inspirerande program för Framtidsgruppen!

Den 12–13 september samlades förbundsstyrelsen på Stallmästargården i Stockholm till det årliga två dagars strategi- och styrelsemötet. På strategimötet diskuteras i huvudsak frågor avseende förbundets mål och strategier.

Denna gång tog styrelsen många strategiskt viktiga beslut för ökad medlemsnytta som kommer att redovisas och diskuteras på ordförande-konferensen den 10:e oktober. Inte minst startar vi upp ett nytt inspirerande program för vår Framtidsgrupp med start i november. Plåt & Ventföretagensmedlemsföretag har på senare tid tagit emot ett antal förhandlingsframställningar med tillhörande skadeståndsanspråk från Byggnads rörande brott mot bestämmelserna om:

1) Arbetsplatsanmälan vid tillfälliga arbeten över 200 timmar
2) Anlitande av underentreprenörer eller bemanningsföretag
3) Tillämpningsregler vid anlitande av underentreprenör (HEA)

Med anledning av detta rekommenderar jag samtliga våra medlemmar att läsa medlemsbrevet som mailades ut fredagen den 14 september. Där finns information om vad du ska göra för att inte bryta mot avtalet (och riskera skadeståndsansvar).

Valet blev precis så jämnt som många på förhand trodde: i skrivande stund skiljer det inte ens en procentenhet mellan de båda blocken. Frågan är om vi sett slutet på den traditionella svenska blockpolitiken och att den svenska politiken är på väg in i en ny era. Oavsett vilket så är det parlamentariska läget komplicerat. Klart är att ytterkantspartierna ökat kraftigt i årets val och att de gamla statsbärande partierna – Socialdemokraterna och Moderaterna kraftigt gått tillbaka. Det innebär enligt min uppfattning inte att nyckeln till Sveriges framtid är ytterkantspolitik. Men om Löfven pratar med V kan väl Alliansen möta SD – eller?
Om inte borde Alliansen vara lika tydliga med att man inte accepterar att Vänstern räknas in i det rödgröna blocket. För vad blir nästa steg om Vänstern fortsatt har inflytande?

Blir det vinststopp för alla företag som levererar till skattefinansierad verksamhet (byggnation, bemanning, utrustning med mera)? Även dessa företag försöker skapa vinster på skattepengar och eftersom vinst är ”en form av omoralisk stöld” enligt Vänsterpartiet borde de enligt deras logik också utsättas för vinststopp. Vänstern är således ett stort hot mot Sveriges utveckling och ännu farligare än SD för den ekonomiska politiken.

Nedan följer några konkreta förslag till den nya regeringen oavsett vilka färger som ingår:

  • Minska regelkrånglet och återinför mål om en minskad regelbörda under kommande mandatperiod. Gör det enklare att vara entreprenör och företagare.
  • Ta itu med kompetensförsörjningsproblemet. Ta bort den låga utbildningspremien i Sverige och de höga marginalskatterna.
  • Skapa möjligheter till enkla jobb.
  • Utöka rut- och rotavdraget
  • Lansera inte ogenomtänkta skatteförslag som till exempel 3:12 med försämrade entreprenörsskatter, höjda marginalskatter, bankskatt, exitskatt m,m som hämmar entreprenörskap och incitament till utbildning.
  • Vinst för företag i välfärdssektorn är OK. Kvalitet och funktion måste sättas i fokus, inte antal anställda i en verksamhet eller procenttal för vinstnivåer.

En sak är säker; utan en politik som gör det möjligt för företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag att bidra till ökat välstånd, kommer Sverige inte ha råd med några reformer för att lösa de demografiska, ekonomiska och sociala utmaningarna under de kommande åren.

Sätt Sveriges framtid före politisk prestige i integrationsfrågan!

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!