Piaab och Gårda blir Pogab

De Göteborgsbaserade plåtslagerierna Plåtslagarna i Ale AB och Gårda Byggnadsplåt går nu samman för att bli ett av Västsveriges starkaste plåtslagerier – Pogab.

– Vi har båda vuxit med medarbetare och kunder och ser stora fördelar med att utvecklas tillsammans, säger Mathias Mattson, vd på Pogab.
Piaab och Gårda Byggnadsplåt som båda är medlemmar i Plåt & Ventföretagen, har många års erfarenhet och samlad kompetens inom plåtslageri. Med stora och moderna verkstäder i Älvängen och Landvetter kan Pogab nu erbjuda kunderna ännu bättre tillgänglighet och snabbare service.
– Att gå samman känns som ett naturligt steg då vi båda strävar efter att vara den skickligaste och mest engagerade partnern och problemlösaren för avancerat plåtslageri, säger Mathias Mattson.
Med två verkstäder finns det också bättre möjligheter till miljösmarta transporter då leveranserna till olika projekt kan utgå från den verkstad som ligger närmast rent geografiskt. Förutom miljötänk finns även ett stort engagemang i plåtslageribranschens återväxt och fortlevnad.
– Det finns ett stort behov av plåtslagare och därför satsar vi på lärlingsverksamhet och har starka band till de yrkesutbildningar som finns. Vissa lektioner från lärlingsutbildningen i Ale sker på vår verkstad i Älvängen och vi arbetar dessutom med integrering av människor från andra länder på våra verkstäder i Älvängen och Landvetter, säger Mathias Mattsson.

Publicerad: 2019-07-12
(Pressmeddelande)

 

FAKTA POGAB
Pogab består av tidigare Piaab och Gårda Byggnadsplåt och blir ett av Västsveriges största plåtslagerier. Pogab har 38 medarbetare och ägs av Mathias Mattson, vd och Mattias Kloo. Företaget erbjuder tjänsterna entreprenad, service samt verkstäder i Ale och Landvetter.

 

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!