Populär golftävling med extra allt

Plåt & Ventföretagens årliga golftävling är ett uppskattat arrangemang där medlemmar och leverantörer – förutom spelar golf – även umgås, kopplar av och knyter nya kontakter. Årets upplaga gick av stapeln den 6 september och arrangerades återigen på Ombergs vackra golfbana mellan Ödeshög och Vadstena.

De senaste åren har PVGolfen moderniserats och uppdaterats med flera nya inslag och aktiviteter. Ett exempel på det är att alla medlemmar, tack vare bidragen från medarrangörerna, får rabatt på tävlingsavgiften. Numera bjuds också alla in till ett mingel där medarrangörerna visar upp sina produktnyheter i en utställningsdel som invigs på kvällen innan tävlingsdagen. I år återfanns dessutom denna utställning i Ombergs helt nya konferensanläggning.

De spelsugna golfarna såg laddade ut när de började anlända till anläggningen, många av dem redan på onsdagen innan för en uppvärmningsrunda. På kvällen, när de flesta var på plats, samlades alla i golfrestaurangen för att inta en gemensam middag. Det blev dock tidig hemgång till hotellrummen eftersom de flesta ville vara pigga och utvilade inför den stora tävlingsdagen.

Vädergudarna brukar vanligtvis vara givmilda och bjuda på vackert väder, och så var fallet även i år. Även om himlen inte var riktigt helt blå när de spelsugna golfarna vandrade ut med sina bagar, så var det lagom varmt att spela en 18-hålsrunda. Och när solen hittade fram bakom molnen så blev det riktigt hett. Vid 14-tiden, när alla bollar hade spelats, samlades golfarna för att berätta om sina upplevelser över en välsmakande lunch och därefter blev det prisutdelning.

 

Jämn kamp om segern
Kampen om segerbucklan blev som vanligt jämn, men bara en kan vinna och snart visade det sig att Jonny Lindström från Plannja, blev den sammanlagda vinnaren med ett nettoscore på 66 slag. Jonny blev även vinnare av A-klassen. Tvåa, totalt sett, blev Magnus Andersson från SSAB, med 67 slag. Stefan Wrangell från Uppsalaföretaget Andréasons Plåtarbeten AB, vann B-klassen med sina 74 slag före gotlänningen Stefan Gardell, från Gardells Plåtslageri AB, som också hade 74 slag.

Datum för nästa års Plåt & Ventföretagsgolf är redan bokat. Dagen som du bör skriva in i kalendern redan nu är torsdagen den 5 september och vi kan redan nu utlova att det blir en alldeles speciell tillställning – inte minst för att evenemanget då firar 30-årsjubileum!

Topp fem – A-klass
1 Jonny Lindström, 66 slag
2 Magnus Andersson, 67 slag
3 Kristian Stenfelt, 70 slag
4 Henrik Hurtig, 70 slag
5 Stig Ivarsson, 71 slag

Topp fem – B-klass
1 Stefan Wrangell, 74 slag
2 Stefan Gardell, 74 slag
3 Ulf Karlberg, 74 slag
4 Thord Blomquist, 75 slag
5 Marcus Hagström, 76 slag

De senaste årens vinnare
2017 Håkan Bolander
2016 Stefan Wrangell
2015 Jonas Hjalmarsson
2014 Leif Pettersson
2013 Thomas Wähling
2012 Jonny Lindström
2011 Peter Emanuelsson
2010 Håkan Löfström
2009 Johan Åkerlind

Text: Tomas Skagerlind
Foto: Ida Fredriksson & Tomas Skagerlind

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!