Populärt och avkopplande möte i varm miljö

Redan förra året var intresset för Plåt & Ventgolfen rekordstort med 76 anmälda personer. Ett rekord som i år raderades ut och slogs med råge då drygt 100 medlemmar och medarrangörer fanns på plats för att delta i golffestligheterna.  

Den 2 september arrangerades den 32:a upplagan av Plåt & VentGolfen och den som lyckades bäst och som till slut tog hem den totala segern i år blev Håkan Sundin från medlemsföretaget Herrängens plåt i Stockholm.

Sedan 2009 har Plåt & Ventföretagens populära tävling genomförts på Ombergs vackra golfbana mellan Ödeshög och Vadstena, vilket var fallet även i år. Dessutom har PVGolfen under de senaste åren förnyats och uppdaterats med flera nya inslag och aktiviteter. Ett exempel på det är att alla medlemmar, tack vare bidragen från medarrangörerna, får en rejäl rabatt på tävlingsavgiften. Medarrangörerna får också möjlighet att vid vissa hål, arrangera en mindre aktivitet som sedan kan resultera i ett pris. Ett stämningshöjande inslag som dessutom resulterade i en festlig och lyckad prisutdelning, senare på kvällen.

Efterlängtat event

Precis som förra året valde Plåt & Ventföretagen att genomföra tävlingen trots att coronapandemin gjort att liknande arrangemang lyst med sin frånvaro under stora delar av året. Och det märktes att det var många som hade längtat efter att träffas och umgås på riktigt, och inte bara via en datorskärm. Arrangemanget var naturligtvis helt coronasäkrat och alla möten som involverade samtliga deltagare, ägde till exempel rum utomhus och när middagarna serverades var det vid mindre bord och med färre stolplatser.

Vädergudarna brukar vanligtvis bjuda på vackert väder och så var fallet även denna tävlingsdag. För även om det var lite höstkallt när de spelsugna golfarna vandrade ut med sina bagar på torsdagsmorgonen, så blev så småningom väderförhållandena perfekta för en 18-hålsrunda.

Så hur gick det då? Jo, det var som vanligt en jämn kamp i toppen! Den totala vinnaren, Håkan Sundin, lyckades få ihop 45 poäng vilket var fem poäng mer än tvåan i B-klassen, Thomas Svanberg. Segrare i A-klassen blev Stig Ivarsson på 68 slag tätt följd av silvpristagaren i A-klassen, Niklas Nikanorsson.

Datum för nästa års Plåt & Ventföretagsgolf är redan bokat och dagen du bör skriva in i kalendern redan nu är torsdagen den 1 september 2022. //

 

Topp fem – A-klass
1. 
Stig Ivarsson, 68 slag
2. Niklas Nikanorsson, 69 slag
3. Rasmus Nilsson, 70 slag
4. Pontus Gerling, 71 slag
5. Roger Nyberg, 72 slag

Topp fem – B-klass
1. 
Håkan Sundin, 45 poäng
2.
Thomas Svanberg, 40 poäng
3. Daniel Larsson, 40 poäng
4. Peter larsson, 39 poäng
5. Jon Onsbacke, 38 poäng

De senaste årens totala vinnare
2020 Daniel Frödén
2019 Jonny Lindström
2018 Jonny Lindström
2017 Håkan Bolander
2016 Stefan Wrangell
2015 Jonas Hjalmarsson
2014 Leif Pettersson
2013 Thomas Wähling
2012 Jonny Lindström
2011 Peter Emanuelsson
2010 Håkan Löfström
2009 Johan Åkerlind

 

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!