Proffsig kalkyleringshjälp till medlemmar

Har du ont om tid att hinna räkna på jobb? Nu kan du ta hjälp av Plåt & Ventföretagens samarbetspartner, MP-plåtkonsultering, som erbjuder kalkylering åt medlemsföretag, med hjälp av kalkylprogrammet PV Kalkyl Byggplåt. Jim Gustafsson på Laholms plåtslageri har testat.

Jim Gustafsson driver medlemsföretaget Laholms plåtslageri och använder PV Kalkyl Byggplåt.

– Jag använder själv alltid PV Kalkyl Byggplåt när jag räknar på jobb och det funkar mycket bra. Men då handlar det oftast om mindre objekt, som villor och liknande. När jag nu fick förfrågan om ett betydligt större projekt, ett flerbostadshus i Laholm, behövde jag hjälp att räkna på det. Jag ville då anlita någon som är väl insatt i kalkylprogrammet och alla dess finesser, säger Jim Gustafsson som driver medlemsföretaget Laholms plåtslageri.
Han fick höra talas om MP-plåtkonsultering, som drivs av plåtkonsulten Peter Nilsson. MP-plåtkonsultering har ett samarbete med Plåt & Ventföretagen och erbjuder bland annat tjänsten att kalkylera på jobb åt medlemsföretag, som av olika anledningar inte hinner, kan eller vill räkna på jobben själva.

– Jag tog kontakt med Peter och fick ett gott intryck direkt. Han fixade fram en offert på kort tid och när han fick uppdraget av oss var han snabb med att ta fram underlaget, säger Jim Gustafsson och fortsätter:
– Kalkylunderlaget var specificerat på ett väldigt bra, pedagogiskt och lättläst sätt. Man kunde se var och hur varje del av offerten var utsatt på ritningen. Då var det enkelt att se om något fattades eller om jag själv undrade över någon detalj.

”Kalkylunderlaget var specificerat på ett väldigt bra, pedagogiskt och lättläst sätt.”

I kalkyltjänsten från MP-plåtkonsultering ingår hjälp med både mängdning av material och uppskattad tidsåtgång enligt ackordsprislistan. Däremot är det plåtslageriet själv som fyller i sin timpeng och räknar ut det slutliga priset gentemot sin kund. All kalkylering görs i kalkylprogrammet PV Kalkyl Byggplåt.
– Kostnaden för kalkyleringstjänsten beror på uppdragets storlek och omfattning. Jag ger alltid en offert vid förfrågan, säger Peter Nilsson.

Alla medlemmar kan köpa tjänsten

Peter Nilsson samarbetar med Plåt & Ventföretagen och erbjuder bland annat tjänsten att kalkylera på jobb åt medlemsföretag,

Alla som är medlemmar i Plåt & Ventföretagen kan köpa kalkyleringstjänsten, även de som inte har skaffat PV Kalkyl Byggplåt ännu. Men det är en stor fördel om man har programmet, menar Peter Nilsson.

– Då kan jag exportera hela kalkylen direkt till kunden. Och om de också har PV Kalkyl Byggplåt kan de själva sitta och finlira med de ekonomiska värdena direkt i programmet, säger Peter Nilsson som har lång erfarenhet av kalkylering och har arbetat som kalkylator på plåtslageri innan han startade MP-Plåtkonsultering.
– Jag var dessutom testpilot och bollplank åt Patrik Calén när förbundet tog fram PV Kalkyl Byggplåt, så jag kan programmet som min egen ficka, säger han och ler.

Jim Gustafsson på Laholms plåtslageri säger att han är mycket nöjd över att han valde att ta hjälp av MP-plåtkonsultering för att räkna på jobbet.
– Allt som allt är min upplevelse mycket bra. Jag fick snabbt svar på mina frågor, en tydlig offert och trevligt bemötande av Peter. Dessutom fick jag jobbet!

Text: Karin Cedronius
(Artikeln ursprungligen publicerad i PVMagasinet #3.2021)

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!