Profisol och Plåt & Co flyttar ihop

Vid årsskiftet förvärvade isoleringsföretaget Profisol Göteborgsbaserade Plåt & Co, vars kunder till stor del är plåtslagerier. I mitten på juni flyttade det sammanslagna företagen ihop under samma tak i nya lokaler i Sävedalen.

Hallå Magnus Ellington, grundare av Plåt & Co och numera säljare och filialansvarig hos Profisol. Vad betyder sammanslagningen för er och era kunder?
– Det är väldigt roligt och innebär att vi har fått mycket större muskler, eftersom vi får ett stort företag i ryggen. Som egen, mindre aktör, har det varit svårare att växa. Nu kan vi erbjuda våra kunder ett bredare och mer detaljerat sortiment av plåtslageriprodukter men också isoleringsprodukter som vi inte hade tidigare. Så för våra kunder kommer det bli flera fördelar.

Hur kompletterar Plåt & Co och Profisol varandra?
– Profisol är sedan länge en av landets viktigaste leverantörer av teknisk isolering och lösningar inom brandskydd och akustik. Plåt & Co har lång erfarenhet och kompetens inom plåt, ett segment som Profisol vill växa inom. Så genom att förvärva Plåt & Co får Profisol ett ännu bättre erbjudande och stärker sin grossistverksamhet.

Nu flyttar ni ihop i nya lokaler. Berätta!
– Profisol hade vuxit ur sina gamla lokaler och när det var dags för dem att flytta var det perfekt läge att slå oss ihop även geografiskt och dela lokaler. Numera finns vi i nya, moderna lokaler med höglager och kontor på sammanlagt drygt 3500 kvadratmeter, strategiskt bra placerat i Sävedalen. Här kommer vi att ha ett brett sortiment av bland annat byggplåt och produkter för teknisk isolering samt passivt brandskydd.

Hur många anställda är ni på filialen i Sävedalen?
– Vi har gått från att vara tre stycken på Plåt & Co till att idag vara elva personer i dag.

Text: Karin Cedronius
Foto: Privat
Publicerad: 2020-07-01
(Artikeln ursprungligen publicerad i PVMagasinet #6/7.2020)

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!