Prylar på jobbet!

Plåt & Vent Magasinet väljer ut nya nyttiga prylar som gör jobbet enklare, roligare eller snyggare. Här är ett urval i juni 2024:

Ventilationsaggregat för större fastigheter

NIBEs nya aggregatserie NIBE Flow är avsedd för komfortventilation i fastigheter och är utvecklad efter dagens branschkrav på SFPv och värmeåtervinning. Aggregaten, som tillverkas i Markaryd, är anpassade efter det nordiska klimatet och skräddarsys efter varje projekt. Styrutrustningen är förkonfigurerad för enkel driftsättning och aggregaten finns med gavel-, topp- eller L-anslutning samt med rektangulära och cirkulära anslutningar.

– Vi har gjort en produkt som är helt unik, som möter dagens branschkrav och som ger oss ett försprång in i framtiden. Målet är att skapa enklare arbetsdagar för alla som jobbar med ventilation och hållbara energilösningar, säger Kalle Silén, försäljningschef på NIBE Fastighet.

– Med NIBE Flow har vi nu spetskompetens även inom ventilation och har möjlighet till samdimensionering och samleverans av alla de delar som ditt projekt behöver, från berg till tak, avslutar Kalle Silén.

Dammsugare för hantverkare

Bosch Professional har nyligen lanserat den sladdlösa dammsugaren GAS 18V-12 MC Professional. Likt andra verktyg i Bosch Professional 18V-systemet levererar den prestanda som går att jämföra med sladdanslutna maskiner, vilket bekräftas av dess M-klassificering som innebär att den filtrerar upp till 99,9 procent av allt damm. En dammfri miljö skyddar inte enbart den professionella hantverkaren, utan även verktyg och tillbehör på arbetsplatsen.

Maskinens IPx4-klassning för damm- och stänktålighet gör den lämplig för användning på de allra flesta arbetsplatser, och Biturbo-motorn gör att den med ett 18V-batteri kan generera ett luftflöde på upp till 30 liter per sekund.

En praktisk funktion är maskinens autostartläge, som möjliggörs med den inkluderade sändaren. När sändaren monteras på elverktyget känner den av vibrationer och utifrån det slår den automatiskt av och på maskinen.

Rektangulära kanaler

Bevego har nyligen kompletterat sina rektangulära kanalsystem med EPD, vilket ska ge kunderna ytterligare konkurrensfördelar. EPD är en standardisering som efterfrågas mer och mer, och som visar produktens exakta klimatpåverkan från råmaterial till återvinning.

– Vi tror och hoppas på bra respons nu när vi kan erbjuda EPD även på vårt rektangulära kanalsystem. Det finns ingen lag som kräver det, men vi märker att efterfrågan har ökat markant från våra kunders kunder, berättar Thomas Bengtsson, affärsområdeschef inom ventilation på Bevego.

En EPD används bland annat av arkitekter, byggherrar och andra beslutsfattare för att kunna jämföra produkter och göra ett hållbart val. Den specifika data för två jämförbara produkter kan skilja sig åt beroende på saker som transportsträcka och energikälla vid tillverkning.

Miljövarudeklarerad varselkollektion

Arbetsklädestillverkaren Fristads har nyligen utökat varselsortimentet med miljövarudeklarerade överdelar och skalplagg i konceptet Trofta. Det innebär att professionella användare med behov av extra synlighet på jobbet kan klä sig från topp till tå i arbetskläder med ett mindre miljöavtryck.

Förra året lanserade Fristads helt nya stilkoncept, inklusive två varselkollektioner – Stiby och Trofta.

Samtidigt växer Alnaryd, klädkoncept inom bygg- och anläggning, med flera nya plagg tillverkade av slitstarka och återvunna material, bland annat ett par miljövarudeklarerade hantverksbyxor som finns i både herr- och dammodell. De nya byxorna kommer också att släppas som shorts och piratbyxor.

Även konceptet Haverdal kompletteras med ett par shorts, en softshelljacka samt en skaljacka i dammodell.

Föregående artikel
Nästa artikel

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!