Prylar på jobbet!

Plåt & Vent Magasinet väljer ut nya nyttiga prylar som gör jobbet enklare, roligare eller snyggare. Här är ett urval i mars 2022:

Miljödeklarerad varselkollektion

Fristads Green Varselkollektion består av ett brett utbud av plagg, vilka möjliggör för professionella användare inom väg, bygg och anläggning samt transport och logistik att klä sig från topp till tå i varselkläder med lägre miljöpåverkan – utan att kompromissa med sin personliga säkerhet eller klädernas kvalitet. Alla plagg i kollektionen har dessutom en miljödeklaration, en EPD, som visar plaggets totala påverkan på miljön, från konstruktion och material till spill och transport. Kläderna är tillverkade av ekologisk bomull och polyester från återvunna pet-flaskor och utrustad med ribbstickade stretchpaneler i midjan för dubbel komfort och ett mindre miljöavtryck än vanliga varselarbetskläder. GSTP-kollektionen finns i tre färgkombinationer, en stor storleksbåge och flera dammodeller.

Produktväljare för sandwichpaneler

Lindab har nyligen lanserat en digital produktväljare för sandwichpaneler, med vilken du får hjälp att välja rätt sandwichpanel för ditt projekt. Produktväljaren ger dig all information som du behöver för väggpaneler, exempelvis dimensioneringssvärden, klimatpåverkan (GWP), brandegenskaper och u-värden. Sandwich Panel Selector är ett interaktiv verktyg som ska underlätta för alla som funderar på vilken panel som ska användas till nästa projekt. Här går det att se produkten, dess data och all dokumentation som behövs för att komma vidare i projekteringen. Användarens val av profil och kulör blir direkt synbara i en 3D-modell och det finns möjlighet att simulera en enkel panel, en panelvägg med pilaster, eller en hel hallbyggnad. Läs mer om Lindab Sandwich Panel Selector på lindab.se.

 

Nyutvecklat wiresystem

Tillsammans med Piristeel OY har Plannja utvecklat en ny typ av wiresystem som nu återfinns hos Bevego. Fästet har en öppning där vajern förs in och en flik som greppar tag i vajern viks sedan över och skruvas ihop. Det här minskar rörelsen när fler personer är kopplade till samma vajer, och ger en bättre stabilitet till hela systemet. Varje fästpunkt klarar fallrörelse utan att vibrationer fortplantar sig vidare i vajern. Eftersom fästet greppar tag i vajern används wirefästet även som ändfäste, och inget anpassat fäste behövs som avslut. Vajern går att köpa i flera olika längder, upp till 100 meter, som du sedan kan kapa till önskad längd för att slippa få skarvar i systemet. Den är tillverkad i ett rostfritt utförande som ger systemet en lång livslängd, men också mycket bra glidegenskaper.

Omtyckta arbetsbockar

Wibe presenterar en ny höjd på två av deras mest populära arbetsbockar, 55AB och 55ABR. Med nya 5-stegsversioner går det att utnyttja bockarnas stabilitet och generösa rörelseutrymme på ännu högre höjder. 55AB och 55ABR är arbetsbockar som klarar höga påfrestningar och daglig användning. De är utrustade med djupa, bekväma steg och en väl tilltagen plattform med rejält halkskydd. 55ABR har ett räcke, vilket gör att du kan stå stabilare och då kan du också jobba effektivare. Räckets utformning tillåter dig fortfarande att stå gränsle över bocken. 55AB har en topplatta som mäter 300×600 mm och ett integrerat handtag vilket gör arbetsbocken lätt att bära. Två rejäla stag låser arbetsbocken när den är utfälld och gör den extra stabil. Fotstegen är 80 mm djupa och räfflade för att ge ett riktigt bra halkskydd.

Takavvattning i mattsvart kulör

Plannja har nyligen lanserat en takavvattningsserie i en mattsvart kulör som matchar taken – en välkommen nyhet för husägare, byggare och arkitekter som har höga estetiska krav. Den nya beläggningen är dessutom biobaserad och stålet till 100 procent återvinningsbart. En stor fördel med dessa takavvattningsprodukter är att den inte bara är estetiskt tilltalande, utan också ett miljömässigt grönare alternativ. Den nya beläggningen GreenCoat RWS Pro BT är biobaserad, där grunden är svensk rapsolja. Att stålet i produkterna är till 100 procent återvinningsbart är också en stor miljömässig fördel. Plannja ger 20 års teknisk garanti och 15 års estetisk garanti. Takavvattningsprodukterna finns tillgängliga hos alla Plannjas återförsäljare i Norden.

Förbättrad greppkomfort

Med en ny gummiklädd gängstång har Bahco nu förbättrat företagets beprövade Ergo-rörtång. Rörtången har i övrigt samma egenskaper som tidigare med ett greppvänligt tvåkomponentshandtag, härdade och kraftfulla käftar med mera. Det handlar om Bahcos uppskattade Ergo-rörtångsserie, modell 1410 och 1420, som nu har kompletteras med två nya modeller som har samma modellnamn, men med ett D på slutet. Genom att gummibelägga gängstången på rörtången förbättras greppet även om verktyget råkat bli oljigt. Handtaget blir också bekvämare att arbete med och beläggningen isolerar såväl kyla som värme. Det smala huvudet, som mäter mellan 18,8 och 20 millimeter, gör det möjligt att arbeta i trånga utrymmen. De härdade käftarna, med en patenterad progressiv tandning, ger ett perfekt grepp och den lätt böjda formen på handtagen minimerar risken för klämskador.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!