Prylar på jobbet!

Plåt & Vent Magasinet väljer ut nya nyttiga prylar som gör jobbet enklare, roligare eller snyggare. Här är ett urval i juni 2022:

Rivningsspett som raserar motståndet

En hybrid av aluminiumspett och bräckjärn – så beskriver Hultafors sitt nya rivningsspett som är tillverkat i en mix av lätt aluminium och starkt stål. Spettet är som en kombination av bräckjärn och spett och utformat för att vara både ergonomiskt och tåligt. Det har ett runt aluminiumskaft och en högpresterande klys som är både tunn och stark för bra åtkomst samt en häl som ger ökad lyfthöjd. Handtaget är ihåligt och tillverkat av ett speciallegerat aluminium, vilket gör skaftet lättare men ändå lika starkt som skaft av stål.

Nya shorts från Fristads

Fristads har breddat sin kollektion med en ny byxa, som kommer i både kort, lång samt piratmodell. Den är tillverkad i helstretchmaterial och designad i nära samarbete med professionella hantverkare, som under flera månader har testat plaggen och gett feedback på passform och funktioner. Byxan skiljer sig från vanliga arbetsbyxor på flera punkter. Den har till exempel extra djupa spikfickor anpassade för långa verktyg, förstärkta fickor för vassa verktyg och sandpapper, samt en tät benficka som inte släpper igenom damm eller fukt. Fickan kom till på förslag av användarna efter den första testomgången, eftersom mobiltelefoner lätt blir förstörda av allt damm på arbetsplatsen.

Håll koll på verktygen

Nu kan du sluta leta efter borttappade verktyg. Med de här nya verktygsbältena och hållarna från det amerikanska varumärket CLC Work Gear blir arbetsdagen mer välorganiserad. Kollektionen består av ett fyrdelat verktygsbälte i läder, ett verktygsbälte i dubbla lager ballistiskt material med läderdetaljer samt en verktygsväska med multifunktionsfickor. Alla tre har smarta fickor, hållare och väskor som gör det enklare för dig att hålla koll på dina verktyg.

En lysande nyhet

Med den nya lampan WL300 18.0 från Flex blir det ljusare tider för hantverkare. Den flexibla lampan drivs av ett 18-voltsbatteri och har ett huvud som går att vrida 104 grader. Det är enkelt att bära eller hänga lampan i den rejäla metallbygeln och handtaget är ergonomiskt utformat med softgrip. Lampan har två ljusstyrkor: 300 lumen och 150 lumen. Den säljs utan batteri och laddare, men med bältesklipp.

Såga sladdlöst

Den sladdlösa bordssågen Biturbo GTS 18V-216 Professional från Bosch är utrustad med en borstlös motor och ett ProCORE18V-batteri. Sågen använder klingor med en diameter på 216 millimeter och lämpar sig extra väl för kapning av trä och laminerad panel. Den har kapacitet att kapa max 635 millimeter breda stycken och kombinerar sin höga mobilitet med ergonomi och hög säkerhet. Med påskjutningspinnen hålls händer på avstånd från sågklingan och samtliga utanpåliggande manöverdon kan stuvas undan inuti bordet så att ingenting riskerar att skadas under transport.

Vattentät och dämpad skyddssko

Nu kommer uppföljaren till Solid Gears skyddssko Revolution 2 som släpptes våren 2021. Precis som sin föregångare är denna nya sko, som heter Revolution 2 GTX, sportig och ger både bra skydd, god dämpning och hög stabilitet samt har en full ETPU-mellansula som ger energi tillbaka i varje steg. Revolution 2 GTX har dessutom ett GORE-TEX®-membran i ovandelen som håller fötterna torra under regniga och blöta dagar. Den gjutna hälkappan och gelänken ger en trygg och stabil känsla samtidigt som snabbsnörningen håller fötterna på plats.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!