Prylar på jobbet!

Plåt & Vent Magasinet väljer ut nya nyttiga prylar som gör jobbet enklare, roligare eller snyggare. Här är ett urval i december 2022:

Klädd för alla väder

Lagom till vintern lanserar Blåkläder två nya vind- och vattentäta kollektioner under namnet Fear No Element. I varselkollektionen ingår skalplagg och fordrade plagg med genomtänkt design och en ryggpanel i stretch samtföljsamt material över bröstet. Utsatta partier är förstärkta med extra slitstarkt material. Jackorna har avtagbara, justerbara luvor anpassade för hjälm och hörselkåpor samt hällor för mikrofon. Multinormkollektionen är tillverkad i ett nytt laminerat material som är utprovat tillsammans med testpiloter för hög slitstyrka, bekvämlighet och värmekapacitet. Alla plagg skyddar mot elektrisk ljusbåge, hetta och flammor, svetsarbete och stänk av kemikalier.

Jämn kapning av ventilationsrör

Den här nya batteridrivna stossaxen från Uveco, Stossax Trumpf, gör jobbet lite enklare för ventilationsplåtslagare. Saxen är smidig och passar bra för klippning och kantning av raka plåtar, men även av radier och innerkonturer samt hörnklipp. Den passar även bra för kantning och kapning av C-, L- och U-profiler och ger en jämn kapning av ventilationsrör vid väggar och tak. Saxens borstlösa motor ger så gott som obegränsad livslängd och minimalt slitage. Dessutom har den vändbara skär som ger en fördubblad livslängd. Stossaxen drivs med två 12-voltsbatterier och väger 1,8 kilo inklusive batteriet.

Robusta och tåliga verktygsväskor

Stadig och tålig, med en helgjuten botten som klarar av att stå på blöta underlag utan risk för att vatten ska läcka in i väskan. Det är några av egenskaperna för den nya kollektionen av verktygsväskor från CLC Workgear. I kollektionen ingår en ryggsäck med fack för elektronik, två varianter av service- och underhållsväskor där en är öppen och en stängs med dragkedja, samt en större öppen väska med fällbart handtag. Alla väskorna är tillverkade av ballistisk polyester som är slitstarkt och tåligt mot såväl väta som oaktsam hantering.

Ökad komfort med ny handske

Ten Protection utökar nu sitt handsksortiment för yrkesproffs med modellen TP Sense. Det är en tunn och smidig arbetshandske i sömlös nylon/spandex med ventilerande ovansida som ska ge bättre komfort. Handsken har en tvålagersdoppning i nitril och nitrilskum för att ge bra grepp även i blöta och oljiga miljöer. Nitril som material är nämligen både oljeresistent och vattentätt. TP Sense finns i storlekarna 7–11. Precis som alla handskar från Ten Protection är även denna testad och CE-märkt. Handsken kan beställas från parvis upp till större volymer.

Aggregat för ett brett utbud

Nu kommer Daikins nya luft-vattenaggregat EWA(Y)T i splitversion. Det utökar användningsområdena till att omfatta vatten som köld-/värmebärare i kalla klimat. I övrigt har den nya serien även de bästa effektivitetsnivåerna på marknaden, både i kyl- och värmeläge. Ljudnivåerna är låga, den kräver liten uppställningsyta, har avancerade uppkopplingsmöjligheter och ett brett arbetsområde. Allt det här är egenskaper som gör Daikin EWA(Y)T till ett aggregat som passar för ett brett utbud av värme och kyla i fastigheter och processtillämpningar.

Byggsats för nya hallar

Quick & Easy är en prefabricerad hall som passar både industri och lantbruk och där kunden själv gör montaget. Företaget Borga, som står bakom konceptet, erbjuder många flexibla tillval för att hallen ska passa varje enskild verksamhets behov. För att göra byggnationen enkel är monteringsprocessen väl förberedd. Stålstomme och stålreglar är hålade från fabrik, så att ingen kapning och borrning ska behövas vid installation. Alla stålstommar och pelare är dessutom uppmärkta så att varje del hamnar på rätt plats. Vid köp av en hall följer det med en anpassad, detaljerad monteringsanvisning som guidar kunden steg för steg under hela byggprocessen.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!