Rekordmånga utställare på Nordbygg

Efter två pandemiår och en uppskjuten mässa var Nordbygg 2022 extra efterlängtat av samhällsbyggarbranschen.  Enligt arrangörerna på Stockholmsmässan var det en lyckad mässa på många sätt. Under fyra dagar var Stockholmsmässan fylld till brädden med rekordmånga utställare, drygt 930 företag, och 35 000 besökare.

Nordbygg är en av de viktigaste mässorna, inte bara för Stockholmsmässan utan även för hela Stockholmsregionen. Mässan i sig omsätter 100 miljoner kronor och för Stockholms hotellnäring var rumsbeläggningen under mässdagarna rekordstor med ett uppskattad resultat på rumsintäkter om 72 miljoner.

– Verkligen kul att Nordbygg äntligen blev av. Det har känts så tråkigt varje gång mässan har skjutits på framtiden, säger Johan Lindström, vd på Plåt & Ventföretagen.

Förbundet fanns på plats med två montrar, en med tema ventilation och en med inriktning på byggplåt.

– På det hela taget är vi nöjda med årets upplaga av Nordbygg. Vi hade gott om nyfikna besökare i våra montrar som bland annat ville veta mer om vår auktorisation för byggplåt, Trygg plåt, samt om de nya möjligheterna att utbilda sig inom ventilation.

Lina Hann och Peter Söderberg, båda projektledare för Nordbygg, är väldigt nöjda med årets insats. I en intervju i tidningen Byggvärlden säger Peter Söderberg:

– Det är inget annat än fantastiskt att Nordbygg äntligen blev av, efter fyra års väntan. Att kunna träffas i den här skalan betyder otroligt mycket för branschen, säger Peter Söderberg, som nu avslutar sitt arbete med Nordbygg efter 20 år som projektledare.

Givande möten och energi

Och Peter Söderbergs efterträdare Lina Hann håller med:

– Det är så otroligt mycket detaljer som måste tänkas på innan. Samtidigt får man sån energi när man äntligen träffar alla och ser hur det blev. Och man börjar redan fundera på vilka förbättringar man kan göra till nästa mässa, säger hon till Byggvärlden.

Den gemensamma nämnaren för såväl veteraner som debutanter var glädjen över att åter få möta branschfolk igen. Förstagångsutställaren Stegia, som säljer teknisk utrustning inom ventilationsindustrin, är otroligt nöjda efter avslutad mässa:

– Vi har haft folk i vår monter från öppning till stängning vilket har varit oerhört betydelsefullt för oss. Vi har träffat många nya kunder och haft givande möten men det fantastiska är att jag fortfarande är pigg när jag kommer hem efter mässan – Nordbygg ger energi, säger Johan Stjernberg, vd på Stegia i ett pressmeddelande.

Och redan nu börjar Lina Hann och hennes medarbetare att förbereda nästa Nordbyggmässa, som arrangeras år 2024.

– Då kommer affärsmötet, nätverkandet och kunskapsöverföringen åter stå i centrum, säger hon.

 

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!