Rekordstort intresse för PVGolfen

Den 3 september arrangerades den 31:a upplagan av Plåt & VentGolfen och den som lyckades bäst och som till slut tog hem den totala segern i år blev Daniel Frödén från medlemsföretaget P&B Plåtslageri AB i Saltsjö-Boo.

Sedan 2009 har Plåt & Ventföretagens populära tävling genomförts på Ombergs vackra golfbana mellan Ödeshög och Vadstena, vilket var fallet även i år. Dessutom har PVGolfen under de senaste åren förnyats och uppdaterats med flera nya inslag och aktiviteter. Ett exempel på det är att alla medlemmar, tack vare bidragen från medarrangörerna, får en rejäl rabatt på tävlingsavgiften. Medarrangörerna får också möjlighet att vid vissa hål, arrangera en mindre aktivitet som sedan kan resultera i ett pris för den som exempelvis lyckas slå sin boll närmast hål vid utslaget.

Tävling med coronaanpassningar
Plåt & Ventföretagen hade valt att genomföra tävlingen trots att coronapandemin gjort att liknande arrangemang lyst med sin frånvaro under stora delar av året. Och det märktes att det var många som hade längtat efter att träffas och umgås på riktigt, och inte bara via en datorskärm. Det var nämligen hela 76 anmälda personer på plats och därför hade förbundet tillsammans med Ombergs personal sätt upp en del nya riktlinjer för tävlingen. Alla möten som involverade samtliga, ägde till exempel rum utomhus och när middagarna serverades var det bordplacering som gällde.
Vädergudarna brukar vanligtvis bjuda på vackert väder och så var fallet även denna tävlingsdag. För även om det var lite höstkallt när de spelsugna golfarna vandrade ut med sina bagar på torsdagsmorgonen, så blev så småningom väderförhållandena perfekta för en 18-hålsrunda.
Det var också ett år då extra många verkade hade tränat mer än vanligt, för det var en jämn kamp – förutom i toppen! Den totala vinnaren, Daniel Frödén, hade nämligen en extremt bra dag. Han lyckades skrapa ihop smått osannolika 51 poäng och fick dessutom en ”Hole-in-one” på hål 5. Segrare i A-klassen blev David Persberg från Projektportalen på 70 slag.

Datum för nästa års Plåt & Ventföretagsgolf är redan bokat och dagen du bör skriva in i kalendern redan nu är torsdagen den 2 september 2021.

Text: Tomas Skagerlind
Foto: Håkan Bolander, Linnea Magnusson, Annika Brännmark, Per Andersson & Tomas Skagerlind
Publicerad: 2020-10-01
(Artikeln ursprungligen publicerad i PVMagasinet #9.2020)

Topp fem – A-klass
1. David Persberg, 70 slag
2. Carl-Peter Block, 70 slag
3. Wenche Persson, 70 slag
4. Jimmy Johnsson, 70 slag
5. Mikael Andréasson, 71 slag

Topp fem – B-klass
1. Daniel Frödén, 51 poäng
2. David Lardner, 46 poäng
3. Gösta Erlandsson, 41 poäng
4. Anders Pettersson, 40 poäng
5. Håkan Sundin, 38 poäng

De senaste årens vinnare
2019 Jonny Lindström
2018 Jonny Lindström
2017 Håkan Bolander
2016 Stefan Wrangell
2015 Jonas Hjalmarsson
2014 Leif Pettersson
2013 Thomas Wähling
2012 Jonny Lindström
2011 Peter Emanuelsson
2010 Håkan Löfström
2009 Johan Åkerlind

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!