Roof View visar plåtslagaryrket ur ett nytt perspektiv

Nu lanserar PVF Yrke & Utbildning kampanjsajten www.roofview.se i syfte att uppmärksamma plåtslagarnas unika arbetsplats och väcka intresse för yrket.

Annika Waernström

En plåtslagares arbetsplats är ofta placerad högt ovanför stadens gator och torg. Något som innebär en stor utmaning när det gäller rekryteringen av nya plåtslagare. Det innebär nämligen att få vet att yrket ens existerar och än mindre vad en plåtslagare faktiskt jobbar med.
Mot bakgrund av denna utmaning har PVF Yrke & Utbildning lanserat kampanjsajten www.roofview.se som syftar till att ge insyn i plåtslagarnas arbete med hjälp av bilder från tak runt om i Stockholm. I första hand har man fokuserat på hustak i huvudsatden, men ambitionen är att bilder från tak i andra städer ska läggas till framöver. Annika Waernström, vd i PVF, berättar mer om satsningen:
– Det är vanligtvis få som har tillträde till plåtslagarnas unika arbetsplatser men med Roof View ger vi fler chansen att uppleva plåtslagarnas vardag på ett lättillgängligt sätt som förhoppningsvis väcker nyfikenhet för yrket, säger Annika.

Hjälp från engagerade plåtslagare
Inspirationen till sajten kommer delvis från Google Street View, ett kartverktyg där användaren kan se sig om i 360 grader, men bara på gatunivå. Roof View erbjuder samma lösning men uppifrån taken. Genom en interaktiv karta kan besökaren se utsikten från många tak runtom i Stockholm.
Under det senaste halvåret har ett intensivt arbete med att samla in bilder till sajten pågått.
– Insamlandet av material hade inte varit möjligt utan hjälp från plåtslagarföretag som låtit oss komma upp på taken och fotografera med vår 360 graders-kamera. Dessutom har plåtslagare skickat in egna mobilbilder på fantastiska takutsikter som vi också publicerat på sajten. Kampanjen är på så vis ett gemensamt projekt mellan PVF Yrke & Utbildning och stockholms plåtslagare, berättar Annika.

Text: Erika Andersson
Foto: Jezzica Sunmo & PVF
Publicerad: 2020-04-15
(Artikeln ursprungligen publicerad i PVMagasinet #3.2020)

 

Dina bilder behövs
Har du tagit en riktigt fin takbild i din mobil? Var med och bidra till branschens utveckling och skicka in den till info@pvf.se för en chans att få den publicerad på www.roofview.se

 

 

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!