Saira Alladin ny vd för Installatörsföretagen

Bransch- och arbetgivarorganisationen Installatörsföretagen har utsett Saira Alladin till ny vd. Hon kommer närmast från rollen som Vice President Asset Management på Ellevio och tillträder som vd för Installatörsföretagen den 1 oktober 2024.

Saira Alladin inledde sin karriär som elektriker och har jobbat inom området i 25 år, både som teknisk specialist och chef på bland annat Vattenfall och nu senast hos Ellevio. Hon har jobbat för en mer jämställd arbetsplats i sina organisationer vilket har gett synliga resultat. År 2018 blev hon utnämnd till Årets Kraftkvinna för sina insatser och 2019 till Årets kvinnliga förebild.

– Precis som vår bransch så har Saira Alladin en gedigen bakgrund och kompetens samtidigt som hon har framtiden för sig. Vi är väldigt glada att få välkomna Saira som vår nästa vd, och vi är säkra på att hon är rätt person att leda organisationen och branschen in i framtiden, säger Installatörsföretagens ordförande Johnny Petré.

Som vd för Installatörsföretagen kommer Saira Alladin att företräda 4 000 medlemsföretag med 60 000 medarbetare som installerar, optimerar och kontrollerar värme, ventilation, vatten, el- och teleteknik. Ett viktigt uppdrag som hon ser fram emot.

– Installatörsföretagens medlemmar gör den gröna omställningen möjlig för såväl hushåll som industri och transport genom fortsatt elektrifiering och en allt effektivare energianvändning tack vare smarta installationer. Det känns otroligt spännande att få kliva in i rollen som vd, driva på den här resan, stötta företagen och samtidigt se till att vi har branschanpassade kollektivavtal, säger Saira Alladin.

Den 1 oktober tillträder Saira Alladin som vd på Installatörsföretagen. Hon efterträder Ola Månsson som beslutat sig för att gå i pension efter att framgångsrikt ha lett arbetet med att utveckla Installatörsföretagen från samgåendet mellan EIO och VVS Företagen.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!