Snart dags för årets byggfest!

Efter fyra års väntan är det äntligen dags för Nordbygg igen och intresset är stort. Fler än 850 utställare väntar nu på att få träffa kollegor, vänner och nya kontakter i branschen. Precis som förra gången kommer Plåt & Ventföretagen att synas i två montrar, en i ventilationshallen och en med fokus på byggplåt.

Den 26–29 april är det återigen dags för norra Europas största mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen, Nordbygg. En mässa som arrangeras jämna år på Stockholmsmässan i Älvsjö och brukar samla runt 50 000 besökare.

Precis som vanligt utlovas fyra minst sagt fullmatade dagar med nyheter på både produkt- och tekniksidan. På mässan finns också massor av kunskap att inhämta genom de flera hundra öppna seminarierna som genomförs på olika scener.

För Plåt & Ventföretagens del blir det än en gång en tydlig satsning riktad mot ventilationsbranschen.

– I vår monter i A-hallen kommer vi främst att lyfta fram och informera om de nya utbildningsmöjligheter som nu finns för alla som vill komma in i ventilationsbranschen. Bland annat det nya gymnasieprogrammet, säger Annika Brännmark, branschchef på Plåt & Ventföretagen.

– Det blir även fokus på kompetens och behovet av mer yrkeskunskap inom branschen, fortsätter Annika Brännmark som även nämner att det kommer att finnas möjlighet att testa sina ventilationskunskaper och vinna fina priser i en frågesport.

– Tanken med vår andra monter är att lyfta fram fördelarna med byggplåt som ett miljövänligt och hållbart byggmaterial. Vi kommer också att berätta mer om vårt auktorisationssystem, Trygg plåt, säger Johan Lindström, vd på Plåt & Ventföretagen.

Innovation och utveckling

Dessutom går det att på Nordbyggs fem scener ta del av över 200 programpunkter. I år blir det lite extra fokus på tech och branschens framtida utveckling.

– Innovation och utveckling har alltid stått i centrum på Nordbygg. Många utställare sparar sina lanseringar just till Nordbygg. Därför känns det naturligt med en satsning som släpper fram startups och där vi pratar framtidsidéer och ny forskning som kan skapa nytta i samhällsbyggnadsbranschen, säger Peter Söderberg, projektledare för Nordbygg i ett pressmeddelande.

Precis som tidigare år kommer ett kafé, utformat av arkitektstudenter, att byggas upp vid Stockholmsmässans entré. Temat för tävlingen ”Nya ögon på” är den här gången byggkeramik och då alla byggmaterial därmed har varit representerade kommer även en retroperspektiv utställning att hylla alla tidigare vinnarna.

Ett annat återkommande inslag på mässan är Nordbyggs Guldmedalj, en tävling där priset delas ut till årets mest innovativa produktnyhet 2022. I år koras en vinnare av tio nominerade produktnyheter som alla är utvalda utifrån drygt 100 produkter som har publicerats i Byggkatalogens nyhetsbevakning under 2021.

FAKTA NORDBYGG
När:
26–29 april.
Var: Stockholmsmässan, Älvsjö.
Plåt & Ventföretagens montrar på Nordbygg:
Plåtmontern hittar du på plats EÖ:12.
Ventilationsmontern har plats A36:43.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!