Stabilt stöd för medlemsföretagen

Den 4 december tillträdde Magnus Sandestål tjänsten som företagsrådgivare på Plåt & Ventföretagen. Han är baserad i Luleå och kommer att ha extra fokus på medlemmarna i norra Sverige.

Berätta om din bakgrund?

– Efter att jag hade avslutat min militärtjänstgöring började jag arbeta på NCC som markanläggare, där blev jag kvar i 24,5 år. De sista sju åren var jag fackligt förtroendevald i uppdrag som MB och skyddsombud. 2013 blev jag ombudsman på Byggnads, där min roll de senaste sex åren har varit ekonomiansvarig (kassör). Som ekonomiansvarig har jag ingått i ledningsgruppen. Jag har även haft en HR-roll på Byggnads. Den har inneburit personalansvar samt att jag har ingått i Byggnads nationella HR-grupp. Rollen som ekonomiansvarig var en arbetsgivarroll vilket har medfört att jag har utvecklad en stor förståelse för hur det är att vara arbetsgivare. Av den anledningen känner jag mig intresserad av och engagerad i att ta nya steg i min utveckling. På fritiden är jag styrelseledamot i RBU Norrbotten och RBU Luleå. Det är föreningar för rörelsehindrade barn och ungdomar. Jag är även engagerad i Parasport Norrbotten.

Hur hamnade du på Plåt & Ventföretagen?

– Jag fick ett tips av en tidigare kollega om att Plåt & Ventföretagen sökte en företagsrådgivare i norra delen av landet. Eftersom jag hade hört så mycket positivt om den här arbetsgivarorganisationen så kände jag att det är det steg som jag vill satsa på, för att utvecklas och känna det driv och engagemang jag har som person.

Vilka förväntningar har du på ditt nya uppdrag?

– Min förhoppning är att jag ska kunna bistå medlemsföretagen med min branschkunskap inom det mesta som kan dyka upp, att förstå, att tolka avtal och arbetsrättslagarna. Det jag ser fram emot mest är att få träffa alla medlemsföretag här i norr.

Vad kan du bidra med i din roll?

– Att hitta lösningar när problem uppstår, skapa förståelse i branschen. Vara ett stort stöd för alla möjliga frågor från medlemsföretag och att medverka till att fler väljer att utbilda sig inom plåt- och ventilationsyrket.

Vilken branschfråga brinner du mest för?

– Att vi tillsammans arbetar för en seriös och sund byggbransch där vi följer arbetsmarknadens spelregler och lagar. Att medverka till att personalbristen minskar för medlemsföretag.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

– På fritiden brinner jag för att få vara i fjällen, att vandra och flugfiska och njuta av vår vackra natur. Jag trivs bäst utomhus och att sysselsätta mig med olika projekt på gården. På vintern brukar det bli en del skidåkning, både på längden och utför.

Fakta Magnus Sandestål
| Ålder: 54 år. |
 Familj: Fru och två söner som är 16 och 19 år. | Bor: I Luleå. | Senast lästa bok: ”Steg mot tillit” av Katarina Billing. | Det gör mig glad: Trevliga och positiva människor. | Det gör mig arg: Oärlighet.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!