Stockholm Norviks hamn är Årets bygge 2021

Stockholm hamnars projekt Stockholm Norviks hamn, som NCC varit med och byggt, har utsetts till Årets bygge 2021.

Under året har 72 bidrag kommit in till tävlingen Årets bygge och av dessa har 18 finalister tagits ut i sex olika kategorier. Under torsdagen korades årets vinnare och Stockholm hamnars projekt Stockholm Norviks hamn utsågs till Årets bygge 2021. Årets ceremoni hölls digitalt och projektet representerades av Stockholms hamnar och NCC.

− Vi är mycket glada och stolta över att Norviks hamn utsetts till Årets Bygge. Det var ett stort och komplext projekt som utmärktes av ett väldigt gott samarbete mellan oss, vår kund Stockholms hamnar och övriga entreprenörer, säger Joel Ahlqvist, projektchef NCC Infrastructure.

”Samarbetet var en starkt bidragande faktor till att vi skapade en säker arbetsmiljö och bidrog till att hamnen färdigställdes enligt tidplan och på budget.”

I Nynäshamn, söder om Stockholm, har Stockholms Hamnar byggt en ny containerhamn, Stockholm Norviks hamn. NCC fick första entreprenaden i projektet, att göra förberedande arbeten och möjliggöra hamnbygget genom att spränga bort drygt 11 miljoner ton för hamnplanen och anslutande järnvägslinje. Ett drygt 40-tal olika entreprenörer har bidragit till det väl genomförda projektet.

– Samarbetet var en starkt bidragande faktor till att vi skapade en säker arbetsmiljö och bidrog till att hamnen färdigställdes enligt tidplan och på budget, säger Joel Ahlqvist, projektchef, NCC Infrastructure. //

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!