Storslagen fest när Areco fyllde 75 år

När Areco i år jubilerade firades det ordentligt med en påkostad fest inklusive stor show, i klassisk ”Late Night”-tappning. Den 23 augusti var över 600 gäster inbjudna till Arecos två fabriker strax utanför Malmö. Och det blev en oförglömlig kväll i tre akter, med mat från jordens alla hörn, välsmakande drinkar samt underhållning i världsklass.

Det började med en lokal skrothandel…
För 75 år sedan grundades Trelleborgs Skrotaffär AB och sex år senare, år 1950, köptes skrothandeln av familjen Areskog. I familjens ägo har den lokala skrothandeln utvecklats till en av Nordens ledande byggplåtsproducenter med över 300 anställda i fem olika länder.
– Vi är verksamma i en ganska traditionell bransch, men vi gillar att göra saker på ett lite annorlunda sätt. Som ensam ägare i en platt organisation kan vi snabbt gå från idé till beslut. Vi är också väldigt transparanta och flexibla gentemot våra kunder. Genom att anpassa vårt erbjudande efter deras behov har vi byggt upp långsiktiga relationer, säger Arecos koncernchef Peter Areskog i ett pressmeddelande.

Fem affärsområden
I dag är Areco en företagskoncern med fem affärsområden: Areco Metals, Areco Profiles, Areco Direct, Areco Contractor och . Genom underbolagen kan Areco erbjuda aktörer inom byggbranschen allt från råmaterial och byggplåtsprodukter till miljövänlig rivning av fastigheter. Hittills har företagets strategi varit väldigt framgångsrik. År 2004 hade Areco ungefär tio anställda och omsatte 100 miljoner kronor. I dag är arbetar över 300 personer på Areco och företaget omsätter drygt två miljarder kronor om året.
– Mycket är tack vare våra kompetenta affärsområdeschefer som har relativt fria tyglar att ta egna beslut. Nu satsar vi på att växa ytterligare i Norden och etablera oss i resten av Nordeuropa, men vi kommer inte att ändra på vår stil. Vi kommer att fortsätta att gå vår egen väg och inte lägga allt för stort fokus på våra konkurrenter, fortsätter Peter Areskog.

Foto: Alex Wayne
Publicerad: 2019-10-09
(Artikeln ursprungligen publicerad i PVMagasinet #9.2019)

 

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!