Stort intresse för avancerade plåtmaskiner

När Alingsås Plåtmaskiner bjöd in till öppet hus i dagarna två var intresset från kundernas sida stort. Företaget har nyligen utökat med 400 kvadratmeter och i ett nytt showroom kunde besökarna få se och känna på maskinerna. Många av kunderna finns bland Plåt & Ventföretagens medlemmar och regelbunden annonsering i Plåt & Vent Magasinet har gett resultat. Under de två dagarna med öppet hus visades inte bara det vanliga sortimentet med klippmaskiner. Nu finns de stora maskinerna från Euromac och Schechtl på plats samt en världsnyhet i kantviksvärlden, en Schechtl MAF.

FAKTA
Företag: Alingsås Plåtmaskiner AB
Verksamhet: Försäljning av verktyg och maskiner inom plåtslageri- och ventilationsbranschen samt till plåtindustrin. Serviceavtal finns också.
Ort: I Götene, mellan Mariestad och Skara,.
Ägare: Sofie Dahlgren, vd, och Johnny Kvist.
Personal: Företaget har åtta anställda.
Omsättningen har gått från drygt 5 miljoner 2014 till 42 miljoner 2019.

Text & foto: Boel Ferm
Publicerad: 2020-01-24

 

Utstansat material från Euromac stansmaskin MTX Plus.

 

Henrik Lundell, säljare på Alingsås Plåtmaskiner.

 

Erik Andrén, servicetekniker och Peter Persson, säljare demonstrerar Metallkraft HPS40S för Göran Lundberg, Meco AB.

 

Till höger syns en slagsax samt rundbocksmaskin med flera mindre maskiner. Med på plats fanns också en ekonomisk rådgivare, maskinerna kan bland annat köpas på avbetalning eller leasas.

 

Från vänster syns säljaren Igor Battani från Euromac, Peter Persson säljare och ansvarig för Euromac hos Alingsås Plåtmaskiner, samt Andrea Lenzotti, ägare Euromac.

 

Schechtls nyhet, kantviken MAF, är en världsnyhet i kantviksvärlden med en helt ny geometri i maskinen och med ny design.

 

Alingsås Plåtmaskiner i utökade lokaler i Götene, Västergötland.

 

Lageransvariga Erik Andrén i samspråk med säljare Igor Battani från Euromac. I bakgrunden syns Andrea Lenzotti, ägare Euromac.

 

Euromac stansmaskin Flex 6 Hybrid demonstrerades.

 

Lucas Kvist, son till Johnny Kvist, tillsammans med Rune Kvist från Swegon Ventilation.

 

Enligt delägarna Johnny Kvist och Sofie Dahlgren, kommer Alingsås Plåtmaskiner att ha öppet hus varje år. Dessutom är demorummet alltid öppet för kunder som vill se och känna på maskinerna.

 

Klippsträcka Kvist CTL-1250-R visas här av Johnny Kvist för Telacka plåtslageri AB.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!