Tips till dig som vill ta emot en praoelev

Hallå där, Rickard Lindskog, företagsrådgivare på Plåt & Ventföretagen: Har du några bra tips till ett företag i byggbranschen som gärna vill ta emot en praoelev eller en lärling, men är osäker på hur det funkar?

Rickard Lindskog, företagsrådgivare på Plåt & Ventföretagen.

– Ett bra tips är att inte låta ungdomarna jobba mellan klockan 7 och 16. Låt dem istället börja vid 9, så hinner man sätta i gång gänget och låt ungdomarna sluta vid 14, så man inte skrämmer dem med långa dagar eftersom ju detta är ett försök att fånga deras intresse och lyfta fram ett yrke inom plåt eller ventilation.

– Ett annat tips är att låta ungdomarna göra lite dokumentation som de sedan kan lägga ut i sina social medie-kanaler. En ung människa har ju 100 miljoner kompisar, så det blir bra spridning på inläggen.

– Det är också viktigt att arbetsgivaren på respektive företag, ser till så att det finns ett schema där eleven dag för dag tydligt ser var hon eller han ska befinna sig, vad de ska få lära sig, vem som är ansvarig för just detta och så vidare.

– Tror också att det är viktigt att alla inblandade är införstådda med att ungdomarna inte går in i ett anställningsförhållande, utan att skolan fortfarande är deras ”arbetsgivare”.

Mer information om hur du tar emot en praoelev eller lärling hittar du på Plåt & Ventbyråns hemsida!

Föregående artikel
Nästa artikel

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!