Två plåtslageriföretag nominerade till Årets Fasad 2022

Plåt & Ventföretagens medlemsföretag Väsby Plåtslageri AB och Upsala Plåtslageri AB är nominerade till Årets Fasad 2022 i kategorin Nyproduktion. Väsby Plåtslageri är nominerat för projektet Drabanten i Upplands Väsby och Upsala Plåtslageri för Magasin X i Uppsala. "Det är väldigt roligt när våra medlemsföretag blir uppmärksammade för sina hantverksarbeten och yrkeskunnande, säger Johan Lindström", vd på Plåt & Ventföretagen.

Priset Årets Fasad delas ut av Mur & Putsföretagen, branschföreningen för murat och putsat byggande. Tävlingens syfte är att uppmärksamma byggande som bidrar till vackra, intressanta, spännande, hållbara fasader och byggnader.

I priskategorin Nyproduktion är tre projekt nominerade. För två av projekten, Kvarteret Drabanten och Magasin X, har Plåt & Ventföretagens medlemsföretag varit ansvariga för samtliga plåtarbeten.

– Våra medlemsföretag Väsby Plåtslageri och Upsala Plåtslageri, visar på bästa sätt hur modern byggteknik i kombination med plåtslagarnas hantverk, kan lyfta en byggnads utseende, säger Johan Lindström, vd på Plåt & Ventföretagen.

Kvarteret Drabanten i Upplands Väsby. Foto: Håkan Johansson.

De nominerade byggnaderna

Kvarteret Drabanten i Upplands Väsby rymmer ett äldreboende. Byggnaderna är täckta av veckad plåt och bandtäckning som är tillverkad av över 80 ton mässingsplåt.

– Det har varit ett kul och utmanande projekt så det är roligt att vårt arbete blir uppmärksammat. Vi är väldigt glada över nomineringen, säger Håkan Johansson, vd på Väsby Plåtslageri.

Magasin X i Uppsala är en kontorsbyggnad. Upsala Plåtslageri har arbetat med plåtarbetena på tak och fasader och monterat fasadskiffer.

– Det här är vårt första projekt där vi arbetar med både plåt och skiffer. Det är väldigt roligt att det blir uppmärksammat och att vara nominerad, säger Micke Larsson, arbetsledare och ansvarig för projektet på Upsala Plåtslageri.

Vinnaren presenteras på Fasadforum den 10 november.

I somras publicerade vi ett reportage om Drabanten i Plåt & Vent Magasinet. Klicka här för att läsa det!

Johan Lindström, vd på Plåt & Ventföretagen tycker att det är väldigt roligt när medlemsföretag blir uppmärksammade för sina hantverksarbeten och yrkeskunnande. Foto: Bengt Säll.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!