Unik chans att besöka Feskekôrka på Kulturarvsdagen

Nu öppnas Feskekôrka tillfälligt upp för allmänheten. I samband med Kulturarvsdagen den 10 september får göteborgarna möjlighet att besöka den kända byggnaden mitt i den pågående upprustningen. "Det är ett unikt tillfälle att få se den frilagda originalkonstruktionen. Även Västkustupplevelser som ska driva verksamheten inne i Feskekôrka när renoveringen är klar kommer vara där", säger Higabs projektledare Marcus Gustafsson.

I Feskekôrka genomför Higab just nu en omfattande upprustning från golv till tak och även under mark. All inredning är borttagen vilket möjliggör att se den fantastiska stolpkonstruktionen från 1874, inspirerad av fornnordiska stavkyrkor. Stolparna har nyligen restaurerats av timmermän som kommer att finnas på plats för att berätta om sitt arbete och demonstrera redskap och metoder.
– Kulturarvsdagen har i år temat ”Hållbart kulturarv” och då vill vi visa upp timmermännens hantverk som säkerställer att konstruktionen håller 150 år till, säger Marcus Gustafsson.

Då det är en byggarbetsplats kommer besökarna av säkerhetsskäl få röra sig genom byggnaden längs en avgränsad gång. Längs med vägen kommer det att sitta skyltar med information om de pågående arbetena och hur det kommer bli när allt är klart.

Rökta räkor för hungriga besökare

Det är inte bara byggnadstekniskt intresserade som har anledning att titta in i Feskekôrka denna dag. För den som tycker om fisk och skaldjur kommer det finnas möjlighet att köpa tallrikar med bland annat makrill, lax och rökta räkor av Joacim Lager, Johan Taaning och Niclas Hammarstrand från Västkustupplevelser, som kommer ansvara för verksamheten när Feskekôrka öppnar igen nästa år. De ser fram emot att träffa göteborgarna.
– Vi ser den här dagen som ett tillfälle att få presentera oss själva och ge ett smakprov på framtiden, säger Joacim Lager.

Feskekôrka kommer att vara öppen mellan klockan 11 och 15 den 10 september.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!