Uppdaterat plåttekniskt godis

Teknikhandboken.se, som ägs och drivs av Plåt & Ventföretagen, har nyligen lanserats i en mer modern och lättillgänglig form. "Syftet med Teknikhandboken är att lyfta fram och belysa byggplåtens fördelar och möjligheter. Den stora förändringen med sajten är en ny 'port' som sätter fokus på AMA-figurer, AMA-koder och benämningar", säger Tomas Skagerlind, kommunikationschef på Plåt & Ventföretagen.

Innehållet på sajten, som har funnits på nätet sedan 2015, kretsar kring byggnadsplåt. Målgruppen är i första hand till arkitekter, men också byggherrar, fastighetsägare, skolor, bostadsrättsföreningar samt plåtslagare.

– Teknikhandboken är en mycket populär sajt och vi kan visa upp mycket fina besökssiffror. Det är inte ovanligt att vi har uppemot 10 000 unika besökare under en månad. Men det är viktigt att komma ihåg att innehållet inte är avsett att användas som referensmaterial i kontraktshandlingar. I ritningar och beskrivningar och andra kontraktshandlingar bör i stället hänvisning göras till den senaste versionen av AMA Hus eller andra tekniska referensmaterial, säger Rickard Lindskog, företagsrådgivare på Plåt & Ventföretagen.

Den nya Teknikhandboken innehåller även nyhetsrubriker från Plåt & Vent Magasinet, frågor och svar, länktips med mera.

– Nu fortsätter vi arbetet med att uppdatera texterna och bildmaterialet i teknikdelen av handboken, för att på så sätt göra även denna del mer inspirerande och lättsmält. Men besökarna kommer fortfarande att kunna hitta den gamla handboken på sajten, medan detta pågår, berättar Tomas Skagerlind.

Den 5 oktober kommer Teknikhandboken att presenteras på årets PLÅT-dag i Stockholm. Läs mer här.

I nya Teknikhandboken kan du ställa frågor om plåt och få svar från experter.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!