Youtubeserien ”Var fick du luft ifrån?” vinner guld i Publishingpriset

Youtubeserien ”Var fick du luft ifrån?” vann guld i det ärofyllda Publishingpriset i kategorin Informationsfilmer individ. I den populära serien undersöker Manfred Erlandsson luftens och ventilationens betydelse för vår överlevnad, hälsa och prestation. Syftet är att få unga i åldern 10–16 att få upp ögonen för yrket ventilationsmontör. Guldet delades ut av juryn med orden ”för en kul och informativ film med mycket bra målgruppsanpassning.”

Publishingpriset är en årlig och jurybedömd tävling för filmer, digitala publikationer, annonser, webbplatser, tidningar, tidskrifter, böcker och andra trycksaker. I årets upplaga vann Plåt & Ventbyrån guld för den populära Youtubeserien”Var fick du luft ifrån?” med Manfred Erlandsson, där syftet är att få fler unga att intressera sig för ventilationsyrket.

– Det var många fina bidrag i årets Publishingpris och därför känns det extra roligt att vinna. Med serien vill vi få unga att intressera sig för luft, ventilation och det viktiga yrket ventilationsmontör. Juryns bedömning är en bekräftelse på att vi har prickat rätt, utöver tittarsiffrorna bland unga som fortsätter att klättra för varje nytt avsnitt vi levererar. Vi är mycket stolta över seriens succé, säger Annika Waernström, VD för Plåt & Ventbyrån.

Prisbelönat avsnitt i ”Var fick du luft ifrån?”

Ventilation är från och med hösten 2023 en helt ny inriktning på gymnasiets VVS- och Fastighetsprogram. För första gången finns därmed en gymnasial utbildning som leder till yrket ventilationsmontör, vilket gör att få ungdomar är medvetna om att utbildningen eller yrket ventilationsmontör ens finns. Samtidigt är ventilationsmontör ett bristyrke.

Youtubekanalen ”Var fick du luft ifrån” med youtubestjärnan Manfred Erlandsson startades i december 2022 för att på ett roligt och inspirerande sätt väcka ungdomars nyfikenhet på luft och ventilation, för att förlängningen visa på ett möjligt gymnasieval och ett yrke som leder till jobb.

Målgruppen för Youtubeserien är ungdomar i åldrarna 10 – 16 år och hittills har 10 avsnitt publicerats på kanalen. Det avsnitt som deltog i tävlingen Publishingpriset och ledde till Guld i kategorin film – Informationsfilmer individ var ”Kan man krypa i ventilationskanaler som på film?”. Det spelades in på Plåt & Ventbyråns branschskola i Katrineholm.

Youtubeserien Var fick du luft ifrån? produceras av Far from standard i samarbete med Manfred Erlandsson på uppdrag av Plåt & Ventbyrån.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!