Er-Jill förvärvas av Fasadgruppen

I början av sommaren blev det klart att medlemsföretaget Er-Jill, som består av Er-Jill Byggnadsplåt AB och Er-Jill Service AB, skulle förvärvas av Fasadgruppen Group AB. Förvärvet gick igenom den 6 juli. Er-Jills vd, Daniel Eriksson, berättar för Plåt & Ventmagasinet om förvärvet och framtiden.

Daniel Eriksson, vd på Er-Jill.

Hallå där, Daniel! Är denna försäljning något som har planerats sedan lång tid tillbaka?
– Nej, faktiskt inte. Jag har inte haft några planer på att sälja bolaget. Men så kontaktade Fasadgruppen mig i våras och visade intresse för Er-Jill. Visst var det många tankar fram och tillbaka. Men i slutänden tyckte jag att det var ett bra förslag, som skulle vara utvecklande både för Er-Jill och vår personal.

Vad gjorde att du fastnade för Fasadgruppens förslag?
– Fasadgruppen är en väldigt intressant koncern och de visade också att de tror mycket på Er-Jill. Förvärvet ger mig en möjlighet att utveckla Er-Jill vidare in i framtiden, men nu med mera redskap.

Vad innebär förvärvet för dig, företaget och era anställda?
– I det vardagliga blir det ingen större förändring för vare sig personal eller kunder. Allt rullar på som vanligt i samma lokaler och med samma typ av uppdrag som tidigare. För min egen del kommer jag att jobba kvar som anställd vd i Er-Jill.

Vilka fördelar ser du med ägarskiftet?
– Att ingå en större koncern innebär att vi kan utvecklas ännu mer och möta framtiden, som ser mycket ljus ut. Det skapar också ökad trygghet för såväl Er-Jills kunder som för personalen.

Kommer Er-Jill fortsätta att vara medlemmar i Plåt & Ventföretagen? Och kommer du vara kvar som ledamot i förbundsstyrelsen?
– Ja, absolut! Det är en självklarhet för oss att fortsätta vara ett medlemsföretag, det kommer inte att förändras. Jag fortsätter även som ledamot i förbundsstyrelsen. //

 

FaktarutaNamn: Daniel Eriksson.
Ålder: 40 år.
Gör: Vd på Er-Jill.
Antal år i branschen: Er-Jill grundades 1971 av Daniel Erikssons pappa, Christer Eriksson. Daniel har arbetat på firman sedan unga år, först under skollov och senare som heltidsanställd efter gymnasiet. Han tog över företaget efter pappa Christer 2005. ”Så man kan säga att jag har jobbat här på livstid!”
Antal anställda på Er-Jill: Cirka 17 personer.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!