Fördelaktigt fordonsavtal

Plåt & Ventföretagen har tecknat ett förmånsavtal med Hedin Bil. Det kan alla medlemmar i förbundet ta del av, för att leasa, korttidshyra eller köpa bil. Dessutom erbjuder avtalet rådgivning, utbildning och vägledning kring bilrelaterade frågor.

– Plåt & Ventföretagen har många avtal som handlar om rabatter av olika slag, men det kan vara svårt för små företag att komma åt rabatterna hos Hedin Bil utan detta avtal. Kanske tänker man inte heller på, som mindre företag, exakt vilket behov företaget har av bil, eller vet hur det funkar rent ekonomiskt, säger Ida Gullbrandson, Key Account Manager på Hedin Bil

Hon uppmanar och välkomnar alla medlemmar i Plåt & Ventföretagen – små som stora – att ta kontakt med henne i ett första steg om man funderar på att ta del av förmånsavtalet.

– Vårt erbjudande är lite komplexare att förstå än en enkel rabatt. Det är lättare att prata om det än att beskriva det i text, därför vill jag gärna ha direktkontakt med medlemmarna, säger hon och fortsätter:

– Om vi lyckas bryta ner erbjudandet på regional nivå så fungerar det bäst. Hedin Bil finns från Trelleborg till Luleå och jag slussar vidare så att man kommer till rätt ställe.

Märkesoberoende samarbete

Unifleet är ett märkesoberoende bolag inom Hedin Bil. Via Unifleet kan man leasa med en rabatt på 0,55 procent av standardräntan och får 15 procent rabatt på lägsta hyrbilspriset vid vanlig hyra av bil. Hyrbil kan behövas till exempel i väntan på transportbil eller vid provanställningar där företaget inte vill bestämma sig om bil på en gång.

– I praktiken innebär detta att vi utvidgar förmånen. Kör du alltid, låt säga Opel – vilket Hedin Bil inte har – och vill leasa en Opel så får du rabatten enligt avtalet hos Unifleet, säger Ida.

I sitt jobb som företagsrådgivare upplever hon att företag i alla branscher behöver hjälp med framför allt tre saker: en bilpolicy, att förstå den faktiska bilkostnaden och att elektrifiera sig på bilområdet.

Bilkostnad – en klurig sak

Kostnadsbilden bygger på samtliga kostnader som du har över hela den tid som du har bilen. Om företaget köper bil så binds kapitalet i bilen och företaget tar värdeminskningen.

Om du leasar har du en fast, förutsägbar kostnad som inte belastar ditt bokslut eftersom det ses som en hyreskostnad. Du kan välja finansiell leasing, där företaget betalar mellanskillnaden mellan restvärdet och försäljningspriset eller operationell leasing, där bilen lämnas tillbaka efter ett visst antal år.

Ida rekommenderar sällan att köpa bil.

– De pengarna kan antagligen investeras i verksamheten på ett bättre sätt. Men oavsett fråga föreslår jag alltid det som behövs, för att det ska bli det bästa utfallet för det enskilda företaget. Det kan handla om allt från rådgivning till att hyra eller köpa bil, eller att ta del av en utbildning. Vi har föreläsningar och utbildningar om bilpolicy, finansiering, montering av inredning i transportbilar och vad som gäller för att försäkringar ska gälla. Allt det här finns som en del av erbjudandet i avtalet med Plåt & Ventföretagen och jag ser gärna att medlemmarna ringer för att prata med mig utan förpliktelser, säger hon.

Sätt en bilpolicy

Ett råd på vägen från Ida är att sätta företagets bilpolicy tidigt, även om det bara finns ett par anställda eller ett fåtal bilar på firman i nuläget.

– Det är betydligt svårare att skapa en bilpolicy när företaget har vuxit. Vi kan hjälpa till med den, så vänta inte!

Är du medlem i förbundet kan du höra av dig till Plåt & Ventföretagen om du vill ha i gång en bredare utbildning kring bilfrågor, eller till Ida. Du hittar kontaktuppgifter på förbundets webbplats.

Läs mer om avtalet med Hedin Bil här.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!