Populär branschträff i avkopplande miljö

Plåt & Ventföretagens årliga golftävling gick i år av stapeln den 5 september. Ett uppskattat evenemang som i år firar 30 och där medlemmar och leverantörer möts för att spela, knyta kontakter och ha trevligt tillsammans.

Sedan 2009 har tävlingen genomförts på Ombergs vackra golfbana mellan Ödeshög och Vadstena, vilket var fallet även i år. Dessutom har PVGolfen under de senaste åren förnyats och uppdaterats med flera nya inslag och aktiviteter. Ett exempel på det är att alla medlemmar, tack vare bidragen från medarrangörerna, får en rejäl rabatt på tävlingsavgiften. Medarrangörerna får också möjlighet att vid vissa hål, arrangera en liten aktivitet som sedan kan resultera i ett pris för den som exempelvis lyckas slå sin boll närmast hål vid utslaget.
Denna gång hade förbundet, i samarbete med medarrangören VMZINC, dessutom tagit i lite extra för att locka fler golfsugna medlemmar till anläggningen. Marcus Edblad, europamästare med 432 meter i longdriverekord, fanns nämligen på plats för att visa oss hur man gör för att slå i väg bollen några extra meter. Marcus hade en del intressanta teorier kring hur man ska lyckas med att slå långt, men om åhörarna lyckades ta till sig kunskaperna i praktiken ska vi låta vara osagt.

Jämn kamp i vackert väder
Vädergudarna brukar vanligtvis bjuda på vackert väder, och så var fallet även denna tävlingsdag. För även om det hade regnat på natten och det var lite höstkallt när de spelsugna golfarna vandrade ut med sina bagar, så var väderförhållandena perfekta för en 18-hålsrunda.
Kampen om förstaplatsen blev som vanligt jämn, men bara en kan vinna och vid prisutdelningen visade det sig att Jonny Lindström från Plannja, blev vinnare i A-klassen med ett nettoscore på 68 slag. Jonny fick även höja segerpokalen förra året och är med sina totalt tre vinster, PVGolfens mesta mästare. Som extra grädde på moset visade det sig att Jonnys kollega från Plannja, Marcus Hagström, dessutom hade tagit hem segern i B-klassen.
Datum för nästa års Plåt & Ventföretagsgolf är redan bokat och dagen du bör skriva in i kalendern redan nu är torsdagen den 3 september 2020.

Text: Tomas Skagerlind
Foto: Thord Blomqvist & Tomas Skagerlind
Publicerad: 2019-10-10
(Artikeln ursprungligen publicerad i PVMagasinet #9.2019)

Topp fem – A-klass
1 – Jonny Lindström, 68 slag
2 – Joakim Almqvist, 71 slag
3 – Stig Ivarsson, 72 slag
4 – Bo Magnusson, 74 slag
5 – David Börjesson, 75 slag

Topp fem – B-klass
1 – Marcus Hagström, 39 poäng
2 – Andreas Larsson, 36 poäng
3 – Christian Eriksson, 34 poäng
4 – Thomas Wiessner, 33 poäng
5 – Zeina Lindström, 31 poäng

De senaste årens vinnare
2018 – Jonny Lindström
2017 – Håkan Bolander
2016 – Stefan Wrangell
2015 – Jonas Hjalmarsson
2014 – Leif Pettersson
2013 – Thomas Wähling
2012 – Jonny Lindström
2011 – Peter Emanuelsson
2010 – Håkan Löfström
2009 – Johan Åkerlind

 

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!