Prylar på jobbet!

Plåt & Vent Magasinet väljer ut nya nyttiga prylar som gör jobbet enklare, roligare eller snyggare. Här är ett urval i oktober 2021:
Ny kraftfull borrhammare från Bosch

Bosch har kommit ut med en ny borrhammare för professionellt bruk i sin BITURBO-serie. GBH 18V-45 C Professional är batteridriven och har en slageffekt på 12,5 joule, samt är lättare än många nätanslutna modeller. Dessutom är den kompatibel med befintliga batterier och laddare i Bosch Professional 18V System. GBH 18V-45 C Professional fungerar lika bra för mejsling som borrning i betong, murverk och sten och är även utrustad med säkerhetsfunktionen Kickback Control som minskar skaderisken genom att omedelbart stänga av motorn om borren till exempel fastnar. Ett test utfört av Dekra Testing visar att den nya borrhammaren, i en jämförelse med konkurrerande modeller, är starkast på marknaden mätt efter borrlängd per laddning.

 

Skönare arbetsklimat med batteridriven fläkt

Även om sommaren har gått över i höst kan det fortfarande bli rejält varmt i verkstaden eller ute på arbetsplatsen. Då kan denna nya batteridrivna fläkt, CF 18.0/230 från Flex Scandinavia, göra arbetsklimatet lite skönare. Med steglös inställning väljer du enkelt vilken hastighet som du vill ha på fläkten. Den drivs av antingen ett FLEX18volts-batteri eller ett vanligt 230-voltsuttag. Väljer du att driva fläkten med batteri är drifttiden upp till 2,2 timmar med 2,5Ah-batteriet och upp till 4,5 timmar med 5Ah-batteriet. Med ett luftflöde på upp till 1 095 kubikmeter per timme byter fläkten snabbt ut den varma luften. På den smarta LED-displayen kan du enkelt avläsa batterikapaciteten.

 

Foto: Jesper Gaarde

Rekommenderat tätskikt

Byggvarubedömningen granskar byggprodukter utifrån kriterier om kemiskt innehåll samt livscykel och betygsätter enligt skalan: rekommenderas (grön), accepteras (gul) eller undviks (röd). Nu har Mataki Unotech FR, som första tätskiktsleverantör, fått Byggvarubedömningens rekommendation. Mataki uppfyller sedan tidigare kraven kring kemiskt innehåll och för att nu bli rekommenderade har de vidtagit åtgärder som minskar produktens miljöpåverkan under hela livscykeln. Främst handlar det om en övergång till förnybar energi och el i produktionen, men de har även implementerat retursystemet Byggpall för samtliga produkter.

 

Vattenpass + smartphone = sant

Med Hultafors nya vattenpass, som du ansluter till din smartphone via bluetooth, kan du mäta enkelt och exakt samtidigt som all data sparas i din telefon så att du kan gå tillbaka till den vid ett senare tillfälle. Vattenpasset har kraftfulla magneter och ett integrerat V-spår på basen, vilket gör det lätt att använda på exempelvis rör. När det placeras i trånga utrymmen använder du appen för att läsa och lagra mätningen. Vattenpasset levereras i en bältespåse. Den kompakta storleken gör det både lätt att bära med sig och får det att passa i alla verktygslådor.

 

Ny utomhuskollektion från Fristads

Intresset för friluftsliv har ökat rejält under pandemin. Enligt en marknadsundersökning från European Outdoor Group räknar så många som 86 procent av friluftsbutikerna med att öka sin försäljning med 5 procent eller mer under 2021, och 61 procent räknar med en ökning på 15 procent eller mer. Arbetsklädestillverkaren Fristads har hakat på trenden. Redan förra året gav de sig in i friluftsklädesbranschen med sin kollektion Fristads Outdoor. Nu kompletterar de det ursprungliga sortimentet med en ny vattentät och vindtät skaljacka. Precis som de andra produkterna i kollektionen är den tillverkad i återvunnen polyester från PET-flaskor och fri från fluorkarboner.

 

Extra tunn PC

FIDS Enzi är en ny, tunn tablet-PC som har utvecklats för att tåla riktigt tuffa omständigheter. Den är bara 15 millimeter tjock och klassad med MIL-STD 810 för tuffa miljöer samt IP65 för vatten- och damminträngning. Den 10,1 tum stora bildskärmen är klar och tydlig även i skarpt solljus och passar därför bra vid utomhusarbete. Processorn arbetar stabilt och obehindrat i temperaturer från tio minusgrader till femtio plusgrader. FIDS Enzi lämpar sig väl för att monteras i fordon, som truck eller arbetsbil, och det går att köpa till en stabil fordonshållare. Moduler med läsare för SmartCard, RFID och streckkoder finns också, liksom 4G LTE-moduler för utökad platsoberoende uppkoppling. //

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!