Ökad flexibilitet i nya lokaler

Thomas Wulff, vd på metallgrossisten Alumeco.

Hallå där Thomas Wulff, vd på metallgrossisten Alumeco! Ni har nyligen flyttat till nya, mer funktionella lokaler i centrala Göteborg. Varför?
– Vi har etablerat en lokal produktion och lager i Göteborg, där vi klipper och omhasplar både aluminium- och kopparcoil. Vår nya lokal är mer modern och funktionell och har bland annat plats för en mindre klippsträckare som klarar av att klippa coil och haspla om stora plåtcoil till mindre, mer hanterbara enheter för kunderna.

Det låter som en fördel för de kunder som vill köpa mindre mängder?
– Ja, precis. Vi har till exempel många plåtslagare som kommer och hämtar sitt material direkt från oss. Då kan de ta det i sin firmabil, eftersom de bara får exakt den mängd de behöver, och inte stora coils på ett ton, vilket många andra leverantörer kräver. Även de kunder som inte kan hämta på plats kan räkna med snabb leverans och exakta mängder. Lägger man beställningen före klockan 14 finns det på plats redan nästa dag, i de flesta delarna av landet.

För ett år sen förvärvade ni Metallservice i Göteborg. Vad har hänt sen dess?
– Förutom etableringen i Göteborg med lokalflytten så har förvärvet inneburit att vi har breddat vårt produktutbud ytterligare, inte minst mot plåtslageribranschen. I dag kan vi erbjuda ett fullt utbud av kopparplåt, coil till tak och fasad samt aluminiumplåt till tak och fasad.

Text: Karin Cedronius
Publicerad: 2020-11-13
(Artikeln ursprungligen publicerad i PVMagasinet #10.2020)

 

FÖRETAGSFAKTA
Metallgrossisten Alumeco är en dansk koncern som grundades 1983 i Odense. I Sverige har de funnits sedan 1996. Här är de cirka 50 anställda och har kontor i Göteborg, Stockholm, Jönköping, Växjö, Lund och Gnosjö. De har ett brett sortiment av aluminium, mässing och koppar och levererar allt från tunnplåt, tjockplåt och coil till stänger och profiler till industrin och plåtslagerier. Förutom att samarbeta med några av de största tillverkarna av aluminium har Alumeco Sweden också ett exklusivt samarbete med KME, världens största producent av kopparcoil och plåt för tak och fasader.

 

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!