Ny webbsida stöttar rekryteringen till plåt och vent

För att stötta skolor och företag i arbetet med att locka ungdomar till plåt- och ventilationsbranschen finns nu en ny erbjudande-flik på Plåt & Ventbyråns webbplats. Där finns material för att bland annat kunna hålla öppet hus och arbeta med rekrytering samt lektionsmaterial.

Företag och skolor har efterfrågat ytterligare kommunikationsmaterial som lyfter plåt-och ventilationsbranschens yrken och yrkesutbildningar. För att göra det smidigare för företag och skolor att få tillgång till profilprodukter samt lektions- och kommunikationsmaterial har Plåt & Ventbyrån gjort några olika satsningar.

I höstas lanserades bland annat Plåt & Ventbutiken där man som företag eller skola kan beställa profilkläder, affischer eller rollups direkt från webbshopen. Nu finns allt material som har tagits fram för att stötta branschen lättillgängligt på Plåt & Ventbyråns webbplats, under fliken erbjudande.

– Materialet riktar sig till både högstadie- och gymnasielärare samt till företag. Sidan fyller en viktig funktion för att kunna fortsätta öka synligheten för yrkesutbildningarna, vilket är avgörande för den framtida kompetensförsörjningen inom dessa bristyrken, säger Kaveh Nowroozi, projektledare på Plåt & Ventbyrån.

Brett utbud

På erbjudande-sidan hittar man ett brett utbud av material och verktyg som kan inspirera och locka fler ungdomar till branscherna. Till exempel finns profilkläder som kan skapa en stolthet för yrket, en VR-upplevelse som ger elever möjlighet att praktiskt få prova på plåtslagaryrket samt namn på yrkesambassadörer som kan bjudas in för att inspirera och berätta om sina erfarenheter.

På sidan finns också de populära ventilations- och plåtslagarlådorna att beställa, vilket är färdiga paket med utbildningsmaterial som lärare kan använda under lektionerna.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!