PV Kalkyl hjälper dig ta kontroll över jobben

Smidigt, lätt att lära sig och tidsbesparande. Det säger Sven-Olof Larsson på Hallands Vent & Plåtentreprenader om PV Kalkyl, programvaran som han använder dagligen för att räkna på ventilationsjobb.

På medlemsföretaget Hallands Vent & Plåtentreprenader har kalkylprogrammet PV Ventilation varit en självklar del av den dagliga verksamheten i över sju år. En av dem som använder verktyget mest är företagets kalkylerare, Sven-Olof Larsson.

– Tidigare har jag jobbat i andra kalkyleringsprogram, men de har inte varit anpassade speciellt för ventilationsföretag utan varit alldeles för allmänna. Jag har även arbetat i egna Excel-ark, men det är stor skillnad mot att räkna i ett program som är speciellt utvecklat för ventilationsbranschen. PV Kalkyl är lätt att jobba med om man jämför med andra kalkylprogram på marknaden.

Extra bra vid stora beräkningar

Hallands Vent & Plåtentreprenader har ett brett utbud av tjänster och gör allt från ventilationsentreprenader till industriunderhåll och service. Ofta slås jobben ihop till större entreprenader där de lämnar ett helhetsanbud. Kunderna är allt från kommuner och regioner till industrier och fastighetsbolag.

En större totalentreprenad på ett ventilationsjobb som nyligen kom in är Biltemas lagerbyggnad i Halmstad, en lokal på 80 000 kvadratmeter. När det var dags att räkna på det jobbet gick PV Kalkyl varm.

– Vid så stora beräkningar är det väldigt bra att ha PV Kalkyl. Det blir säkrare och man får bättre överblick då kanalmarkeringarna får samma skala som kanalerna på ritningen, säger Sven-Olof Larsson.

En av de funktioner som Sven-Olof Larsson uppskattar speciellt i programmet är möjligheten att direkt se om skalan är korrekt när man markerar kanaler vid mängdning. Han gillar även att det går att kopiera hela kalkyler.

Bra få ut lista med materialet

Men Hallands Vent & Plåtentreprenader använder inte bara PV Kalkyl för att räkna på färdiga handlingar, utan även för att rita upp kanalsystem på totalentreprenader.

– Då får vi fram tillgängligheten för att komma fram som vi har tänkt, samtidigt som vi får fram kostnaderna. Vi använder även programmet för att speca kanaler och detaljer till montören.

En av de funktioner som han uppskattar speciellt i programmet är möjligheten att direkt se om skalan är korrekt när man markerar kanaler vid mängdning. Han gillar även att det går att kopiera hela kalkyler.

”Det är även bra att man kan multiplicera delar av ritningen, eftersom det sparar tid.”

– Det gör att man enkelt kan räkna fram ett nytt pris utan att förlora sin ursprungskalkyl. Det är även bra att man kan multiplicera delar av ritningen, eftersom det sparar tid om man till exempel räknar på ett hyreshus där våningsplanen ser exakt likadana ut.

En annan uppskattad funktion är att kunna skriva ut en specificerad lista över allt mängden material och ge direkt till leverantören – det minimerar risken för fel vid inköp. På liknande sätt kan även montören få samma lista och en ritning över detaljer som ingår.

– Det sparar tid för montören då han väljer rätt material så som det är tänkt, säger Sven-Olof Larsson och tillägger att han även uppskattar snabbtangenterna som gör att han själv sparar mycket tid.

Sven-Olof Larsson tycker att det är positivt att förbundet är lyhörda och lyssnar på förbättringsförslag från användarna. Foto: Hallands Vent & Plåtentreprenader

Programmet har sparat tid

PV Kalkyl är utvecklat i nära samarbete med användarna. Sven-Olof Larsson och Hallands Vent & Plåtentreprenader är några av dem som har bidragit med mycket input.

– När jag har frågor eller önskemål om förbättringar i programmet hör jag av mig till Patrik Calén på förbundet som utvecklar programmet. De är väldigt lyhörda och det mesta som jag har föreslagit har de tagit till sig. Det är positivt att de verkligen lyssnar på oss som använder programmet.

Sammanfattningsvis tycker han att PV Kalkyl har sparat mycket tid och gjort kalkyleringsjobbet smidigare och enklare.

– Det är lätt att lära sig också. Jag har lärt mig det mesta själv. Men om det är något jag undrar över brukar jag gå in och titta på filmerna som ligger på nätet, där är det pedagogiskt förklarat och det händer att jag får en och annan aha-upplevelse. //

 

Nyfiken på PV Kalkyl?
Gå in på kalkylskolan.se. Där finns det filmer. De ger dig en överblick som visar hur programmet fungerar.

PV Kalkyl hjälper dig att
• räkna rätt och snabbt
• minskar felmarginalerna och materialspillet
• se effekten av en prisreducering
• öka din vinst.

Vill du beställa PV kalkyl eller få en demo? Kontakta Patrik Calén, patrik.calen@pvforetagen.se.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!